
لارنگوسکوپی معاینه حنجره با استفاده از یک دوربین کوچک درست در زیر پشت کام ، و یا یک لوله سفت و سخت یا انعطاف پذیر به نام لارنگوسکوپ در دهان قرار داده می شود. ممکن است بپرسد آیا برای انجام این کار بیحسی میکنند یا نه این بستگی به بیمار دارد
لارینگوسکوپ (Laryngoscope)در چه مواردی به کار میرود؟
وسیله ای است که جهت دیدن حنجره (خشک نای) از آن استفاده میشود.
حنجره (Larynx) قسمتی از راه هوائی است که بین دهان و نای (Trachea) قرار دارد و به عنوان “تارهای صوتی” نیز شناخته شده است.زمانی که نیاز به بررسی اجزای حنجره و تارهای صوتی باشد متخصص گفتار درمانی با استفاده از لارینگوسکوپ این کار را انجام می دهند
لارینگوسکوپ (Laryngoscope)چگونه کار میکند؟
لارینگوسکوپ شامل یک دوربین و یک تیغه است. یک لامپ نوری کوچک نیز بر روی دوربین یا تیغه قرار دارد. لارینگوسکوپ هائی که لامپ بر روی آنها قرار دارد، یک مسیر فیبر نوری ظریف از لامپ به انتهای تیغه کشیده شده است. هنگامی که لارینگوسکوپ در ناحیه مورد نظر قرار گرفت، لامپ روشن میشود. تیغه درون دهان قرار داده میشود و فرد متخصص میتواند حرکت انتهای تیغه تا رسیدن به حنجره را مشاهده کند. تیغه لارینگوسکوپ اندازههای متفاوتی دارد که برای افراد بالغ، کودکان و نوزادان قابل تغییر است. در اکثر مواقع اندازههای مختلف تیغه به همراه یک دسته در یک مجموعه عرضه میشود.
تفاوت لارینگوسکوپی و استروبوسکوپی
لارینگوسکوپی و استروبوسکوپی برای بررسی وضعیت تارهای صوتی استفاده میشوند.
هر دو این تصویر برداری ها توسط دستگاه های پزشکی و افراد متخصص انجام میگیرد.در استروبوسکوپی حرکات موجی تار های صوتی نیز مشخص است.
نکته مهم این است که نباید لارینگوسکوپی با استروبوسکوپی اشتباه گرفته شود.
تفاوتها:
لارینگوسکوپی(عکس از حنجره) ارزیابی است که طی آن عملیاتی روی حنجره و گلوی بیمار انجام میشود.
سلامت حنجره به دلیل وجود تارهای صوتی در آن و عملکرد بسیار مهم آن طی صحبت کردن، تنفس و حتی بلع بسیار اهمیت دارد.
میتوان گفت استروبوسکوپی ارزیابی است که برای افراد مبتلا به مشکلات حنجره که معمولاً با تغییر صدا نیز همراه هست توصیه میشود.
در لارینگوسکوپی(عکس از حنجره) آناتومی تارهای صوتی بررسی میشود در حالی که در استروبوسکوپی عملکرد بیومکانیک تارهای صوتی بررسی میگردد.
این دو روش میتوانند در کنار هم در تشخیص تعداد زیادی از آسیبهای مربوط به تارهای صوتی به کار گرفته شوند.
همانطور که گفته شد هر دوی این ارزیابی ها توسط متخصص ENT یا گفتار درمانگر متخصص انجام میشود.
افرادی که مبتلا به آسیب تارهای صوتی هستند و اختلالی در این قسمت برای ایشان رخ داده است باید به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کرده و پس از انجام بررسیهای لازم توسط پزشک معالج راهکار جراحی و صوت درمانی برای ایشان اتخاذ گردد.